WONINGEN

Hier woont u de rest van uw leven

Moerenburcht is gemaakt om er nooit meer weg te hoeven: elk huis is geschikt om gelijkvloers te wonen. Er is een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Boven is ruimte voor extra kamers. Zowel grote gezinnen als kleine huishoudens vinden er een passend huis.

Het ontwerp van de woningen heeft een aantal bijzondere kenmerken:

  • In de woonkamer ervaart u de hoge open ruimte onder de schuine kap. Dat maakt de woning heel ruimtelijk.
  • De huizen hebben (standaard) geen entreeportaal. U stapt dus – heel Amerikaans – vanuit de binnenplaats direct het huis binnen.
  • Bewoners hebben geen eigen tuin, maar krijgen wel een ruim privéterras in de collectieve tuin rondom de woningen. Daarnaast krijgt elk huis een ‘winterserre’: een omsloten buitenruimte waar het ook in het vroege voorjaar al fijn vertoeven is.

 

Twee woningtypes

Type A heeft een rechthoekige plattegrond. De woning heeft boven drie ruime slaapkamers en is daarom aantrekkelijk voor gezinnen.

De plattegrond van type B heeft een afgeschuinde zijde en ligt telkens op een hoek van het gebouw. Dit type krijgt op de verdieping een ruime berging en blijft verder een open ruimte. Wie wil kan een badkamer en maximaal twee slaapkamers toevoegen.