Moerenburcht komt er nu écht (na de zomer)

Goed nieuws over Moerenburcht: in januari van dit jaar hebben we overleg gehad met de omwonenden van het plan. Inmiddels zijn ook de laatste onderzoeken in het kader van de bestemmingsplanwijziging afgerond. Begin juni heeft de gemeente Tilburg het ontwerpbestemmingsplan gepubliceerd. Naar verwachting eind 2021 wordt het plan vastgesteld. Daarna wordt het mogelijk om op de locatie te bouwen.

Het is daarom dat u ook al in het Brabants Dagblad over Moerenburcht heeft kunnen lezen. Immers: Moerenburcht komt op een bijzondere locatie te liggen.

De nieuwe ontwikkelingen zijn voor ons de aanleiding om nu verder in te gaan op de details van het plan Moerenburcht.

Moerenburg

Moerenburcht ligt aan de oostelijke rand van Tilburg, aan de Bosscheweg richting Berkel-Enschot, tussen twee spoorlijnen. Buiten zijn de treinen te horen en te zien, maar binnen is daar weinig of niets van merken. Door de ligging tussen de hoogsporen en de vele volgroeide bomen heeft de locatie wel wat weg van een groene, besloten vallei.

De naam van het project is een knipoog naar Moerenburg, het uitgestrekte landschapspark dat net ten zuiden van het spoor begint.

Moerenburcht is een buurtje voor tien huishoudens, die samen eigenaar worden van het hele perceel. Iedereen woont er uiteraard zelfstandig, maar een aantal voorzieningen worden gedeeld. Moerenburcht is gemaakt om er nooit meer weg te hoeven: elk huis is geschikt om gelijkvloers te wonen. Er is een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Boven is ruimte voor extra kamers. Zowel grote gezinnen als kleine huishoudens vinden er een passend huis.

Natuurinclusief

Als projectontwikkelaar vinden we het belangrijk om met respect voor de aarde te bouwen. Daarom bouwen we energieneutraal en natuurinclusief. Nieuwe huizen worden erg goed geïsoleerd. Belangrijk, maar de keerzijde is dat vogels, vleermuizen en andere zoogdieren steeds moeilijker een broedplaats vinden in de stad. Op Moerenburcht gaan we daar iets aan doen: in overleg met deskundigen bouwen we enkele nestkasten in de gevels. De tuin willen we aantrekkelijk maken voor zoogdieren, vogels en insecten.

Verkoop

Na de zomervakantie organiseren we een bijeenkomst voor geïnteresseerden. Ter gelegenheid van deze informatiebijeenkomst verstrekken we de voorlopige bouwtekeningen, de technische omschrijving van de woningen en de koopsommen. Iedereen die zich als geïnteresseerde heeft ingeschreven, zal een uitnodiging hiervoor ontvangen. Heeft u zich nog niet ingeschreven als geïnteresseerde, dan kan dat via deze link.  Na deze bijeenkomst kunt u zich inschrijven als koper.