Co-wonen

Onze manier van leven verandert en daar passen ook andere manieren van wonen bij. Honk realiseert daarom de woonvorm die we ‘co-wonen’ noemen. Meerdere gezinnen wonen er gezamenlijk, ze hebben ieder met een privé-deel en gebruiken daarnaast een collectief deel. Bij voorkeur wonen er verschillende leeftijden – van jong tot oud – door elkaar.

In dit nieuwbouwproject dat de titel ‘Moerenburcht’ heeft gekregen kunnen senioren, gezinnen met kinderen en jonge stellen samen wonen. Elk huishouden koopt een woning voor zichzelf, en daarnaast is er een gezamenlijke, groene buitenruimte die de eigenaren samen zullen gebruiken en onderhouden. Co-wonen wordt ook wel ‘co-housing’ genoemd en onze Vlaamse buren noemen het ‘samenhuizen’. Het biedt bewoners veel kansen. Het levert ze sociale contacten op en een omgeving waarin buren elkaar helpen – bijvoorbeeld met zorg en opvang – vanzelfsprekend wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *